Written by: Security

Έλεγχο του Url συνιστά η ESET

SylviecomelegxotoiUrlsinistaiESET1 1

Ένα νέο Trojan ανακάλυψε η εταιρεία ESET, το οποίο έκλεψε τα στοιχεία σύνδεσης στο Facebook 16.000 περίπου χρηστών από το 2011.

 Ο στόχος του Trojan ήταν αποκλειστικά η κλοπή των στοιχείων εισόδου στο Facebook των χρηστών, και η εξάπλωση του έγινε κυρίως στο Ισραήλ. Μέσα στο 2012 η ESET ξεκίνησε την έρευνα της για το κακόβουλο λογισμικό και μέσα στο έτος ενημέρωσε την Ισραηλινή CERT (Computer Emergency Response Team) καθώς και την Ισραηλινή Αστυνομία η οποία εξουδετέρωσε την απειλή.

 Για την εδραίωση του ιού χρειάστηκαν 800 υπολογιστές οι οποίοι είχαν μολυνθεί και εκτελούσαν τις εντολές του Command and Control Server. Οι μολυσμένοι υπολογιστές στη συνέχεια συνδεόταν στους λογαριασμούς των χρηστών που είχαν κλαπεί και αποκτούσαν πρόσβαση στα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των ιδιοκτητών τους.

Έλεγχο του Url συνιστά η ESET

 Όταν τελείωνε αυτή η διαδικασία ή αν ο χρήστης δεν είχε αποθηκευμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών τότε ο ιός δημιουργούσε ένα link το οποίο δελέαζε τους φίλους του χρήστη να το επισκεφτούν. Το site ήταν πιστό αντίγραφο της αρχικής σελίδας του Facebook στο οποίο ο χρήστης νομίζοντας πως είναι το facebook έβαζε τα στοιχεία του.

 Η λύση για την πρόληψη τέτοιων ενεργειών είναι αρκετά απλή και αρκεί ο χρήστης να κοιτάξει την γραμμή διεύθυνσης για να δει αν όντως βρίσκεται στο Url του Facebook ή σε κάποια άλλη. Σας προτείνουμε την συγκεκριμένη τακτική να την χρησιμοποιείτε πάντοτε όπου θα χρειαστεί να βάλετε τα στοιχεία σας αφού παρόμοια κρούσματα υπάρχουν με Internet Banking πολλών τραπεζών, με emails, καθώς και με το Paypal.

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 33 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 23/04/2019