Written by: Internet Miscellaneous

20 νέα σημεία ασύρματης σύνδεσης στο Δήμο Γαλατσίου

Είκοσι νέα σημεία ασύρματης σύνδεσης (wi-fi) στο Δήμο Γαλατσίου στο Δήμο Γαλατσίου περιλαμβάνει η πρόταση του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του δήμου για την ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου internet, η οποία εστάλη στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν τόπους συνάθροισης κατοίκων και επισκεπτών (πλατείες, πεζοδρόμους κ.α.), σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, με έγγραφό της προς όλους τους Δήμους η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζήτησε να συμβάλλουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi, ώστε να μπορεί ο δημότης, ο επισκέπτης, η νεολαία, να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση. Συγκεκριμένα, ζήτησε να υποδειχθούν από τους Δήμους τα σημεία που θα πρέπει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου. Η προσφερόμενη υπηρεσία θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα υπόκειται σε απομακρυσμένο έλεγχο και θα χαρακτηρίζεται από πολιτική ορθής χρήσης.

20 νέα σημεία ασύρματης σύνδεσης στο Δήμο Γαλατσίου

Σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, προτεραιότητα θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία των αστικών περιοχών, ενώ θα αξιολογηθούν και σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος στα οποία ο επισκέπτης θα χρειαστεί πληροφορίες για την περιοχή και τις οποίες μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία κατέληξαν σε πρόταση 20 σημείων, τα οποία αφορούν την κάλυψη κεντρικών οδών της πόλης μας, καθώς και σημαντικά σημεία συγκέντρωσης κόσμου:

  1. Αγ. Γλυκερίας 54 (κεντρική οδός)
  2. Αγ. Γλυκερίας 36 (κεντρική οδός)

  3. Πλατεία Γαλακηδών (Αγίας Γλυκερίας και Γαλακηδών)
  4. Βεικου και Ήρας (κεντρική οδός)
  5. Βεϊκου και Υψηλάντου (κεντρική οδός)
  6. Βεϊκου και Λητούς (κεντρική οδός)
  7. Καλογήρου Σαμουήλ και Σκουφά (πλατεία Καλογήρου Σαμουήλ)
  8. Δρίσκου και Πασσώβ (Λόφος του Παιδιού)
  9. Πλατεία Λιναρά
  10. Πλατεία Ναρκίσσου (Φωκά και Ναρκίσσου)
  11. Πλατεία Εκάβης (Φωκά και Εκάβης)
  12. Γήπεδα άλσους Βεϊκου
  13. Πέτρινα άλσους Βεϊκου
  14. Πλατεία Ναρκίσσου (Αιγοσθενών και Ναρκίσσου)
  15. Πλατεία Ανδριτσαίνης (Δρυάδων και Ανδριτσαίνης)
  16. Πλατεία Ηνιόχου (Κουντουριώτου και Ηνιόχου)
  17. Πλατεία Λυκούργου (Βενιζέλου και Λυκούργου)
  18. Πλατεία Παραδεισίων (Παραδεισίων και Ιέρακος)
  19. Πλατεία Μαραθώνος (Αχιλλέως και Ξυλούρη)
  20. Πλατεία Μούνδρου (Κύκνων και Ψηλορείτου)

Σε δήλωσή του για το θέμα αυτό ο Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τεχνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Ζώμπος τόνισε: «η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι σήμερα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όχι μόνο για τους νέους αλλά για όλους τους πολίτες. Με γνώμονα αυτό ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα για την υπόδειξη των συγκεκριμένων νέων θέσεων ασύρματης σύνδεσης στο ίντερνετ στο Δήμο Γαλατσίου. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ειδική Γραμματεία που θα διαχειριστεί το θέμα, ώστε να δώσουμε στους δημότες και στους επισκέπτες αυτή την απόλυτα αναγκαία πλέον δυνατότητα για την καθημερινότητά μας».

Πηγή:

Newsage

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 68 times, 1 visits today)
Ετικέτες: , Last modified: 23/04/2019