Written by: Internet Security

Μέτρα κατά της πειρατείας μέσω Internet

SylviecommetrakatatispeirateiasmesoInternet1 1

Οι Βρετανοί χρήστες του διαδικτύου που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια ή βίντεο από το Ίντερνετ ενδέχεται να αρχίσουν να λαμβάνουν, από το 2014, προειδοποιητικές επιστολές, προτού τους επιβληθούν πιο αυστηρές κυρώσεις, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εθνική ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών (Ofcom).

Η Ofcom ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση, που θα υποχρεώνει τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους πελάτες τους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι κατεβάζουν παράνομα υλικό από το Ίντερνετ.

Μέτρα κατά της πειρατείας μέσω Internet

Η Ofcom “αναμένει οι πρώτες επιστολές να σταλούν στις αρχές του 2014”, σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Εφόσον μέσα σε διάστημα ενός χρόνου ένας χρήστης λάβει τρεις ή περισσότερες επιστολές, τότε ο πάροχος θα δίνει την IP διεύθυνσή του και πληροφορίες για το υλικό που κατέβασε στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι τελευταίοι θα μπορούν έτσι να κινηθούν εναντίον του “πειρατή”.

Η ρύθμισή αυτή, που θα πρέπει πάντως να περάσει από το κοινοβούλιο–πιθανότατα στα τέλη του έτους–ενδέχεται να είναι ένα πρώτο βήμα για την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.

Πηγή

newsage

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 49 times, 1 visits today)
Ετικέτες: , Last modified: 23/04/2019