Written by: Miscellaneous

Τι είναι hacking; 1o Kύμα (Μέρος 1)

This entry is part 1 of 2 in the series Τι είναι hacking; 1o Kύμα

Τι είναι hacking

Κάτι που είναι εξαιρετικά συνηθισμένο στις ημέρες μας είναι η σύγχυση η οποία υπάρχει γύρω από τα ονόματα Hacking και Cracking. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ταυτίζουν τις δύο παραπάνω λέξεις. Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το Hacking είναι κάτι παράνομο και μοναδικός του σκοπός είναι η πρόκληση ζημιών σε κάποιο υπολογιστικό σύστημα. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε σημαντικό να ξεκινήσουμε μία μικρή ιστορική αναδρομή για το πώς δημιουργήθηκαν οι δύο παραπάνω λέξεις και ποια είναι η πραγματική τους σημασία.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεπεράσουμε την αντίληψη που υπάρχει πως ο Hacker είναι κάποιο άτομο που ο σκοπός του είναι να προξενήσει ζημιές σε κάποιο υπολογιστικό σύστημα (δεν είναι απαραίτητο το υπολογιστικό σύστημα να είναι μόνο ένας υπολογιστής με την έννοια που γνωρίζουμε), είτε αυτές είναι υλικές (hardware) είτε αυτές αφορούν το λογισμικό του (software). Από την κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί για τους Hackers το μοναδικό πράγμα το οποίο ισχύει πραγματικά είναι πως για να καταφέρει κάποιος να γίνει Hacker θα πρέπει το άτομο αυτό να διαθέτει πάρα πολλές γνώσεις.

Το Hacking ξεκίνησε κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960, όπου οι λεγόμενοι Hackers δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προγραμματιστές, άτομα δηλαδή τα οποία μπορούσαν να κάθονται επί μέρες, εβδομάδες ακόμα και μήνες μπροστά σε ένα υπολογιστικό σύστημα, όσοι βέβαια είχαν αυτήν την δυνατότητα αφού δεν ήταν και τόσο εύκολο για την εποχή εκείνη ο καθένας να έχει το δικό του υπολογιστικό σύστημα. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν με ένα χαρτί και ένα μολύβι προσπαθώντας για πάρα πολλές ώρες να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα το οποίο υπήρχε σε κάποιο λογισμικό. Στην συνέχεια εισήγαγαν τον κώδικα αυτό σε κάποιο μηχάνημα εισαγωγής διάτρητων καρτών (κάτι πολύ φυσικό αφού την εποχή εκείνη δεν είχαν κάνει ακόμη την εμφάνιση τους ούτε καν οι δισκέτες) ελπίζοντας πως το λογισμικό τους θα δουλέψει. Σε αντίθετη περίπτωση βρίσκονταν και πάλι μπροστά σε ένα χαρτί προσπαθώντας να βρούνε που είναι το λάθος και ποια είναι η επίλυση του. Αυτό ήταν συνοπτικά το πρώτο κύμα Hacking το οποίο διήρκεσε περίπου ως το 1985. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν πολλά από τα βασικά στελέχη των IBM, Apple, Suse κτλ.

Τι είναι hacking; Μέρος 1ο - 1o Kύμα

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

Series NavigationΤι είναι hacking; 2o και 3ο Kύμα (Μέρος 2) >>
(Visited 88 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 17/10/2019