Written by: Miscellaneous

Οι αράχνες στην υπηρεσία της τεχνολογίας

Sylviecomoiaraxnesstinipiresiatistexnologias1 1

Tσίπ από ιστούς αράχνης

Οι αράχνες είναι θαυμαστά πλάσματα με μεγάλες ικανότητες. Μια από αυτές είναι η δημιουργία πανίσχυρου ιστού από μετάξι.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικής της Ρεν στη Γαλλία ανακάλυψαν έναν τρόπο ενσωμάτωσης του υλικού αυτού σε βιοδιασπώμενα ολοκληρωμένα κυκλώματα, κοινώς τσιπ όπως αυτά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι αράχνες στην υπηρεσία της τεχνολογίας


Ορισμένοι υποστηρίζουν πως αυτός ο πρωτοφανής συνδυασμός φυσικών υλικών και εξελιγμένης τεχνολογίας ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη ιατρικών συσκευών που θα μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια στο σώμα και να παραμείνουν ενεργές μέχρι το τέλος της ζωής του ατόμου.
Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Frontiers in Optics από τον φυσικό Nolwenn Huby. Ο Huby ανακάλυψε πως το φως μπορεί να ταξιδέψει μέσα από τον ιστό της αράχνης με την ίδια ευκολία που το κάνει μέσα από μια οπτική ίνα. Αυτό σημαίνει ότι το μετάξι που πλέκει η αράχνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις γυάλινες οπτικές ίνες για τη μεταφορά πληροφοριών στις ηλεκτρονικές συσκευές. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως “φακός” σε πολύ λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να φωτίσει εσωτερικά σημεία του σώματος.
Επίσης, διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με πολύ μικρές τομές στο σώμα του ασθενούς με χρήση ιστού αράχνης όπως ανακάλυψε ο ειδικός σε θέματα βιοϊατρικής μηχανικής, Φιορένζο Ομενέτο του Πανεπιστημίου Ταφτς.

Πηγή:

www.panevoiko.gr

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 67 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 01/10/2019