Written by: Gadgets Miscellaneous

Ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλήθεια ή μύθος;

Sylviecomilektronikotsigaroalitheiaimithos1 1

Ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλήθεια ή μύθος;

Πρόκειται για μία σίγουρα δύσκολη απάντηση η οποία εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες που την επηρεάζουν και εναπόκεινται σε υποκειμενικά κριτήρια. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική ανάλυση και να καταλήξουμε στα συμπεράσματα μας.

Ο γραφών υπήρξε καπνιστής βαρέου τύπου (3+ πακέτα την ημέρα) και η ενασχόληση του με το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει διαρκέσει σχεδόν 2 χρόνια και πλέον μπορούμε να θεωρήσουμε πως έχουμε βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Καθ’ όλη την διάρκεια δοκιμάσαμε σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ατμοποιητές που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο.

Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται κατά την επιλογή του ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι πως το επιλέγουμε με βάση το πόσο καπνίζουμε ή με βάση το κόστος. Το κόστος είναι κάτι σχετικό και είτε μπορεί να θεωρηθεί πεταμένα λεφτά είτε να κάνει απόσβεση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτό που θα πρέπει πραγματικά να κοιτάξουμε, είναι όχι το πόσο καπνίζουμε αλλά το πως καπνίζουμε, εννοώντας το πόσο μεγάλες τζούρες κάνουμε.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στην αρχή της ενασχόλησης μας με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Έχοντας χρησιμοποιήσει ένα τυπικό ηλεκτρονικό τσιγάρο και ατμοποιητές με σφουγγαράκι βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να το παρατήσουμε. Καπνίζοντας με πολύ μεγάλες τζούρες είτε καιγόταν πολύ γρήγορα ο ατμοποιητής  είτε δεν υπήρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι έπρεπε να αλλάζουμε συνέχεια ατμοποιητές και να χάνουμε και το υγρό που είχαμε βάλει, ανεβάζοντας το κόστος περισσότερο από αυτό του συμβατικού τσιγάρου. Επίσης διαρροές και κάψιμο από σταγόνες στη γλώσσα ήταν συνεχές φαινόμενο.

?????????????????????????????????????

Σε αυτό το σημείο ανακαλύψαμε την Nobacco και συγκεκριμένα το Giant. Πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό ηλεκτρονικό τσιγάρο το οποίο μπορούσε να φορτίζεται την ώρα που το χρησιμοποιούσαμε. Σε συνδυασμό με τον ατμοποιητή Epsilon παράγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τον απλό χρήστη απόλυτα.

Η περίπτωση μας όμως δεν αφορά εκείνη του απλού χρήστη και έτσι προχωρήσαμε παρακάτω. Στον δρόμο μας βρέθηκε το δεύτερο καλύτερο ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά την γνώμη μας, το Ram. Με μία πανίσχυρη μπαταρία από ατσάλι της οποίας η τάση (Volt) μπορεί να μεταβληθεί από τον χρήστη! Σε συνδυασμό με τον ατμοποιητή Titan είχαμε ένα φοβερό αποτέλεσμα. Ανεβάζοντας την τάση της μπαταρίας παράγαμε περισσότερο ατμό. Επίσης όταν η απόδοση του ατμοποιητή άρχιζε τα πέφτει, η αύξηση της τάσης μας επέτρεπε να τον χρησιμοποιήσουμε μέχρι τέλους. Αυτό πρακτικά έριξε στο ελάχιστο το κόστος αφού πλέον ο ατμοποιητής διαρκούσε περίπου 20 ημέρες! Το μοναδικό μειονέκτημα είναι το μέγεθος του.

Πιστεύοντας πως πλέον τα έχουμε δει όλα, έπεσε στα χέρια μας το υπέρτατο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το Ζ. Στην εμφάνιση ακριβώς το ίδιο με το Ram με μία μικρή διαφορά που μόνο μικρή δεν είναι.  Πλέον εκτός από την μεταβαλλόμενη τάση (Volt) έχουμε και μεταβαλλόμενη ισχύ ρεύματος (Watt). Αντίθετα με την μεταβολή της τάσης που παράγει περισσότερο ατμό, η μεταβολή της ισχύς παράγει πολύ πιο ισχυρό χτύπημα στο λαιμό κάνοντας ακόμα και τα άφιλτρα τσιγάρα να φαίνονται light μπροστά του. Πραγματικά είναι μία συσκευή που προσωπικά μας καλύπτει στο 110% και θεωρούμε πως μπορεί να καλύψει τον οποιοδήποτε χρήστη.

Φτάνοντας στο συμπέρασμα θεωρούμε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αλήθεια εφόσον χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη συσκευή με τον κατάλληλο ατμοποιητή, ενώ σε άλλη περίπτωση απλά θα είναι μία αποτυχία.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΑΛΜΑ Δυναμική – Nobacco για την άψογη εξυπηρέτηση της και τα προϊόντα που μας προσέφερε για την συγγραφή του άρθρου.

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 187 times, 1 visits today)
Ετικέτες: , Last modified: 01/10/2019