Written by: How To

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Πάρα πολλές φορές έχει χρειαστεί να στείλουμε ή να λάβουμε μεγάλα σε μέγεθος αρχεία μέσω διαδικτύου. Το πρώτο που θα σκεφτεί ένας χρήστης είναι το email, κάτι το οποίο όμως δεν βοηθάει αφού υπάρχει περιορισμός σε μόλις μερικά Megabytes. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές που μπορούμε να έχουμε.

Πριν ξεκινήσουμε όμως την παρουσίαση θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως τα συμπιεσμένα αρχεία είναι φίλοι μας για δύο βασικούς λόγους.

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Πρώτον το μέγεθος θα μειωθεί αισθητά και κατά δεύτερον θα μπορούμε να έχουμε αρκετά αρχεία σε ένα και μόνο συμπιεσμένο αρχείο. Η πρόταση μας είναι το 7zip το οποίο είναι δωρεάν και εύκολο στην χρήση ενώ υποστηρίζει τόσο αρχεία zip όσο και rar. 

1. Ftp 


Πρόκειται για την παλαιότερη μέθοδο η οποία όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει ποτέ να υφίσταται. Σε αυτή τη περίπτωση όμως θα πρέπει να υπάρχει ένας υπολογιστής ο οποίος θα έχει το ρόλο του Ftp Server.

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε υπολογιστή με οποιαδήποτε έκδοση των Windows. Σε επόμενα άρθρα θα υπάρξει ένας οδηγός δημιουργίας Ftp Server.

Θετικά: Δωρεάν, Απεριόριστη μεταφορά αρχείων, Απεριόριστος όγκων αρχείων
Αρνητικά: Χρειάζεται γνώσεις τόσο για το στήσιμο του όσο και για την ρύθμιση του router. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστούμε static ip ή dyndns λογαριασμό.

2. Yousendit 


Πρόκειται για μία υπηρεσία που μας επιτρέπει να στείλουμε μεγάλου όγκου αρχεία. Λειτουργεί ως εξής: Ανεβάζουμε το αρχείο που θέλουμε στον server τους και αυτόματα δημιουργείται ένα link το οποίο μπορούμε να αποστείλουμε με email και ο αποδέκτης πλέον μπορεί να κατεβάσει το αρχείο από τον server της yousendit.

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Η εταιρεία προσφέρει και το Yousendit Express ένα απλό αυτόνομο πρόγραμμα με το οποίο δεν χρειάζεται να μπούμε καθόλου στο site ώστε να αποστείλουμε το αρχείο που θέλουμε.

Θετικά: Δεν απαιτεί γνώσεις, Yousendit Express, Δωρεάν μέχρι αρχεία 100 Mbs.
Αρνητικά: Απαιτεί εγγραφή, Επί πληρωμή για αρχεία άνω των 100 Mbs.

3. WeTransfer


Είναι μία υπηρεσία παρόμοια με το Yousendit. Εδώ μπορούμε να στείλουμε δωρεάν αρχεία μέχρι 2 GBs, ενώ δεν απαιτεί εγγραφή. Πρόκειται όμως για δοκιμαστική έκδοση η οποία σε εμάς έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα με αποτέλεσμα τα αρχεία να μην φτάνουν ποτέ στον παραλήπτη.

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Επίσης δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να πληρώσει και να μπορεί να αποστείλει αρχεία μέχρι 5 GBs, ενώ ο συνολικό χώρος που διαθέτει στον συνδρομητή είναι 50 GBs.

Θετικά: Δωρεάν αποστολή μέχρι 2 GBs, Δεν απαιτεί εγγραφή,
Αρνητικά: Αρκετές φορές τα αρχεία δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

4. SugarSync


Συνδρομητική cloud υπηρεσία η οποία μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε φάκελους με αρχεία στους Server τους και στην συνέχεια να τα ενημερώνουμε – συγχρονίζουμε από οποιοδήποτε υπολογιστή, Macs ή SmartPhones,

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Οι νέοι χρήστες λαμβάνουν 2 GBs χώρου ώστε να δοκιμάσουν την υπηρεσία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θετικά: Δυνατότητα συγχρονισμού και επεξεργασίας των αρχείων από παντού.
Αρνητικά: Επί πληρωμή

5. RapidShare


Παρόμοια υπηρεσία με τις παραπάνω, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη.

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

To όριο για τους δωρεάν χρήστες είναι 100 MBs ενώ παλιότερα υπήρχε και όριο στην ταχύτητα του κατεβάσματος το οποίο πλέον έχει καταργηθεί.

Θετικά: Δεν απαιτεί γνώσεις, Rapidshare Uploader και RapidShare Manager, Δωρεάν μέχρι αρχεία 100 Mbs.
Αρνητικά: Απαιτεί εγγραφή, Επί πληρωμή για αρχεία άνω των 100 Mbs.

6. Hamachi


Οι μεγάλες εταιρείες έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της μεταφοράς των αρχείων ανάμεσα στα υποκαταστήματα τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Vpn.

Πώς να μεταφέρω μεγάλα αρχεία

Η τεχνολογία αυτή ενώνει δύο ή περισσότερα δίκτυα τα οποία μπορεί να βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μέσω του Internet. Για τον απλό χρήστη αυτό δεν είναι εφικτό αφού χρειάζεται Server με αρκετούς ρόλους όπως Domain Controller κτλ. Την λύση δίνει το Hamachi το οποίο δημιουργεί εικονικά δίκτυα ανάμεσα σε χρήστες. Μέσα στις δυνατότητες που έχουν είναι και η άμεση ανταλλαγή αρχείων.

Θετικά: Πολλές επιπλέον δυνατότητες που παρέχει μία Vpn σύνδεση.
Αρνητικά: Απαιτεί γνώσεις, Δύσκολο στην χρήση από έναν απλό χρήστη

Αυτές είναι οι γνωστότερες και περισσότερο δημοφιλής τρόποιο αποστολής μεγάλων αρχείων. Με μία αναζήτηση στον ιστό θα βρείτε πάρα πολλές ακόμα υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων.

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 507 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 01/10/2019