Written by: Internet Security

Κι όμως, ο πιο συνηθισμένος κωδικός είναι ο …

Sylviecomkiomosopiosinithismenoskodikosasfaleiaseinaio1 1

Κι όμως, ο πιο συνηθισμένος κωδικός ασφαλείας είναι ο … Τι και αν οι εταιρείες και οι διάφορες επιχειρήσεις προειδοποιούν…

Τι και αν αρκετά sites απαιτούν και συστήνουν όλο και πιο πολύπλοκους κωδικούς ασφαλείας;

Απ’ ότι φαίνεται, οι χρήστες εξακολουθούν να επιλέγουν τα πιο προφανή και κοινά password…

Σε έρευνα που πραγματοποίησε σε πάνω από 2 εκατομμύρια συστήματα, η Trustwave βρήκε ότι ο πιο συνηθισμένος κωδικός ασφαλείας σε επιχειρήσεις είναι η λέξη ”Password1” (ή κάποια άλλη παραλλαγή της λέξης password).

Η έρευνα παρουσιάστηκε για να τονίσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα σήμερα στην ηλεκτρονική ασφάλεια, δεν έχει σημασία πόσα firewall ή μεθόδους προστασίας εναντίων των hacker εγκαταστήσει κανείς αν κάποιος μπορεί να μαντέψει τον κωδικό ασφαλείας.

Κι όμως, ο πιο κωδικός είναι ο ...

Η Trustware σημείωσε ότι από τα 2.5 εκατομμύρια password που κοίταξε, το 5% είχε μία μορφή της λέξης “password”, που κάνει τα συστήματα που χρησιμοποιούν αυτόν τον κωδικό εύκολη λεία για τους hacker, αφού τα συστήματα αυτοματοποιημένης πρόβλεψης κωδικών είναι προγραμματισμένα να ψάχνουν για παραλλαγής κοινών λέξεων.

Πηγή

www.newsage.gr

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 76 times, 1 visits today)
Ετικέτες: , Last modified: 23/04/2019