To Instagram θα πουλάει τις φωτογραφίες μας

από • 30/09/2013 • Facebook, InternetΣχόλια (0)4105

Μετά την εξαγορά του Instagram από το Facebook, την άνοιξη του 2012 έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, η δημοφιλής υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πλέον θα μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών του με το κοινωνικό δίκτυο.

Μετά την ανακοίνωση της -ομολογουμένως αναμενόμενης- κίνησης, οι υπεύθυνοι του Instagram έσπευσαν να ενημερώσουν ότι οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου, αποφασίζοντας ποιος θα έχει πρόσβαση στο λογαριασμό τους και ποιος όχι, όπως επίσης και να επιλέγουν αν θα τις δημοσιεύουν και στο Facebook ή όχι.

Το μήνυμα του Instagram προς τους χρήστες του, το οποίο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε πως θα μοιραζόμαστε τις πληροφορίες και το περιεχόμενο των χρηστών μας με επιχειρήσεις που ανήκουν στο ίδιο group εταιριών που ανήκει και το Instagram ή που θα συνεργάζονται με το συγκεκριμένο group. Οι συνεργάτες μας δεσμεύονται πως θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να βοηθήσουν στη βελτίωση των υπηρεσιών, παρέχοντας μία καινούρια εμπειρία για τους χρήστες. Πάντα με σεβασμό στο απόρρητο του κάθε χρήστη μας».

To Instagram θα πουλάει τις φωτογραφίες μας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το εν λόγω site κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα θα μπορεί να πωλεί τις φωτογραφίες των χρηστών του σε τρίτους για διαφημίσεις χωρίς πρώτα να τους ενημερώνει.

Όσοι από τους χρήστες μπήκαν τη Δευτέρα στον λογαριασμό τους, διάβασαν το εν λόγω μήνυμα με το οποίο ενημερώθηκαν για τους νέους όρους της κοινοποίησης των φωτογραφιών και χρήσης των υπηρεσιών του Instagram.

Αν οι νέοι όροι δεν ικανοποιούν τους χρήστες, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος για να διαγράψουν το προφίλ τους και να «κατεβάσουν» τις φωτογραφίες τους. Το πρόγραμμα Istaport μπορεί «να κατεβάσει» όλες τις φωτογραφίες τους μέσα σε λίγα λεπτά. Προς το παρόν το πρόγραμμα, κατεβάζει όλες τις φωτογραφίες μόνο σε συμπιεσμένο αρχείο (zip) και όχι κάθε μία ξεχωριστά. Μόλις «κατέβουν» οι φωτογραφίες, οι χρήστες μπορούν να τις ανεβάσουν σε όποιο άλλο site θελήσει, ενώ μπορούν άμεσα να τις «φορτώσουν» και στο Flickr. Αφού, λοιπόν, οι χρήστες αφαιρέσουν τις φωτογραφίες τους από το Instagram, τότε μπορούν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους. Ωστόσο, θα πρέπει να σκεφτούν ότι στο Instagram δεν δίνεται η δυνατότητα που δίνεται στο Facebook, της επανεργοποίησης (reactivate) του λογαριασμού που απενεργοποιήθηκε (deactivated). Από τη στιγμή που ένα προφίλ διαγραφεί, είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Πηγή:

www.newsage.gr

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

Σχετικά Άρθρα