Written by: Internet

Σε ανοδική πορεία η χρήση των social media και…

Σε ανοδική πορεία η χρήση των social media και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο. Την όλο και μεγαλύτερη διείσδυση του Διαδίκτυου και των social media

στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, μικρότερες και μεγαλύτερες, διαπιστώνει πρόσφατη έρευνα της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, το 90,9% των επιχειρήσεων στο σύνολο της χώρας είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 70% αυτών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και για τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Επιπλέον, για το 2012 η χώρα μας βρέθηκε στον τομέα αυτό πάνω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -διαμορφώθηκε στο 95%-, με το 96,5% των επιχειρήσεων να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε ανοδική πορεία η χρήση των social media και...

Επίσης, το 61% των επιχειρήσεων διέθεταν τον Ιανουάριο του 2013 δική τους ιστοσελίδα, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτών των websites τους καταλόγους προϊόντων και τις τιμές σε ποσοστό 36,4%. Όσον αφορά δε τα κοινωνικά δίκτυα, η έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, δείχνει πως η χρήση τους βρίσκεται μεν σε ανοδική πορεία, με μεγάλα όμως περιθώρια βελτίωσης. Συγκεκριμένα, το 24,1% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν κάποια από τα social media, ενώ το 3,7% διαθέτει ιστολόγιο.

Αν και τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες παρατηρούνται σε αυτές που θα ονομάζαμε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ικανοποιητική πορεία σημειώνουν και οι μικρότερες (όσες δηλαδή διαθέτουν μέχρι 10 εργαζόμενους). Από αυτές, πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει το 88,1%, ενώ το 52,4% έχουν δικό τους website.

Καλές επιδόσεις σημειώνονται επίσης στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τις συναλλαγές της με το Δημόσιο. Το 78,3% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών για ενημέρωση και το 75,6% για υποβολή / επιστροφή συμπληρωμένων εντύπων όπως ΦΠΑ, δήλωση φόρου εισοδήματος κ.λπ. Ο μέσος χρόνος που υπολογίζεται ότι εξοικονομεί μια επιχείρηση χάρη στην πραγματοποίηση ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο ανέρχεται στο 55,3%.

Όπως συμπεραίνεται, η χρήση του Διαδικτύου πλέον γίνεται σε μεγάλο ποσοστό με ασφάλεια, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προς αποφυγή σχετικών κινδύνων. Επιπλέον, προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς και ότι πληθώρα επιχειρήσεων επενδύουν σε νέες τεχνολογίες. Ο κλάδος των επιχειρήσεων που σχετίζεται με Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές δραστηριότητες εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εκπαίδευση και κατάρτιση των υπαλλήλων τους με χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικής μάθησης (eLearning), ενώ υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την υιοθέτηση τέτοιων εφαρμογών από τους υπόλοιπους κλάδους.

Δείτε εδώ στοιχεία της έρευνας

Πηγή:

www.newsage.gr

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 54 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 23/04/2019