Written by: Mobiles

Αερόσακος κινητού το προστατεύει από την πτώση

Το κινητό πέφτει και η αγωνία κορυφώνεται: «Αραγε είναι εντάξει; Λειτουργεί σωστά; Και αυτές οι γρατζουνιές στο πλάι; Έφυγε ένα κομματάκι κάτω δεξιά» και άλλα τέτοια, συνοδεύουν συνήθως την πτώση της συσκευής.

Για τον λόγο αυτόν, οι ειδικοί της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Honda, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια προστατευτική θήκη για smartphones με ενσωματωμένο αερόσακο. Η ιδέα πίσω από την Case N, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε έξι μαξιλαράκια τα οποία ξεδιπλώνονται, φουσκώνουν και αγκαλιάζουν τη συσκευή μόλις εκείνη βρεθεί στον αέρα.

Στον αγώνα της προστασίας

Η θήκη Case N αποτελεί για την ώρα ένα concept και για τον λόγο αυτόν είναι ακόμα αρκετά ογκώδης, αν όμως η εταιρεία αποφασίσει να προχωρήσει στην εμπορευματοποίησή της, ενδεχομένως να καταλήξει σε έναν πιο κομψό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Honda δεν έχει αποκαλύψει τα μελλοντικά της σχέδια.

Προστατεύει τις οθόνες των smartphones σε περίπτωση πτώσης

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Apple είχε καταθέσει μια πατέντα θήκης-αερόσακου, η οποία με τη βοήθεια ενός επιταχυνσιόμετρου ανιχνεύει την απόσταση της συσκευής από το έδαφος και ενεργοποιεί ένα σύστημα εκπομπής αερίου με πίεση προκειμένου να περιορίσει την ταχύτητα της πρόσκρουσης στο έδαφος.

Αερόσακος κινητού το προστατεύει από την πτώση

Oσο όμορφες κι αν είναι οι οθόνες αφής, δεν παύουν να είναι υπερευαίσθητες στις πτώσεις. Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε άθραυστα πλαστικά που παραπέμπουν σε γυαλί, προκειμένου να δημιουργήσουν μια νέα γενιά «θωρακισμένων» κινητών. Ωστόσο κάτι τέτοιο, για την ώρα είναι μακριά.

Πτώση στα… μαλακά

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής ηλεκτρονικής υπεραγοράς Amazon, Τζεφ Μπέζος, φαίνεται όμως πως βρήκε τη λύση αναπτύσσοντας έναν αερόσακο… κινητού.

Ο προστατευτικός μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας – που διαθέτει τρεις παραλλαγές – ενεργοποιείται με τη βοήθεια του επιταχυνσιομέτρου, το οποίο αναγνωρίζει την ταχύτητα της πτώσης του κινητού π.χ. στο πάτωμα.

Κάτι τέτοιο στην πρώτη εκδοχή, θέτει σε λειτουργία έναν αερόσακο που αγκαλιάζει το κινητό προκειμένου να απορροφά την πρόσκρουση της συσκευής στο έδαφος. Στη δεύτερη εκδοχή, ενεργοποιεί την εκπομπή αερίου με πίεση από έξι σημεία στο πίσω μέρος του κινητού, ενώ στην τρίτη απελευθερώνει τέσσερα μικρά ελατήρια.

Μέσα στις άμεσες προσδοκίες του επινοητή της, είναι η προσθήκη ενός τηλεμέτρου λέιζερ ώστε το σύστημα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση του κινητού από το έδαφος.

Μετά τη «σωτηρία» τι;

Η εγκεκριμένη πλέον πατέντα δεν απαντά βέβαια στο εύλογο ερώτημα του τι ακριβώς συμβαίνει μετά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Μαζεύεται και αποθηκεύεται; Είναι μιας χρήσης; Στην περίπτωση του αυτοκινήτου για παράδειγμα, μετά την ενεργοποίησή τους οι αερόσακοι αχρηστεύονται και χρειάζονται αλλαγή. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και κάθε φορά που πέφτει το κινητό μας κάτω, τότε μάλλον δε μιλάμε για ένα πολύ πρακτικό προστατευτικό σύστημα, το οποίο επίσης δεν μοιάζει ιδιαίτερα οικονομικό.

Ο Μπέζος δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα επόμενα σχέδιά του γύρω από την αξιοποίηση της ευρεσιτεχνίας του.

Πηγή:

Newsage

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 138 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 01/10/2019