Written by: Miscellaneous

Ήταν λάθος η επιλογή του Ctrl+Alt+Del

SylviecomitanlathosiepilogitoiCtrlAltDel1 1

«Ηταν λάθος» είπε ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft ζητώντας συγνώμη από τους χρήστες των υπολογιστών, για την επιλογή του συνδυασμού τριών πλήκτρων Ctrl+Alt+Del για την είσοδο στον υπολογιστή.

Σε συνέντευξή του που έγινε στο πλαίσιο εκστρατείας συγκέντρωσης χρηματοδότησης από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Γκέιτς απέδωσε στην ΙΒΜ την ευθύνη για την συγκεκριμένη επιλογή, λέγοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε ένα απλό κουμπί.

«Θα μπορούσε να ήταν ένα και μόνο κουμπί. Αλλά ο τύπος που έκανε τον σχεδιασμό πληκτρολογίου από την ΙΒΜ δεν ήθελε να μας δώσει το ένα μας κουμπί» είπε σχετικά, έχοντας προηγουμένως προσπαθήσει να «υπερασπιστεί» την επιλογή, υποστηρίζοντας ότι ήταν χαρακτηριστικό ασφαλείας, αλλά στο τέλος σήκωσε τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι «ήταν λάθος» και προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα από το κοινό.

Ήταν λάθος η επιλογή του Ctrl+Alt+Del

Για το συγκεκριμένο shortcut ευθύνεται ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, μηχανικός της ΙΒΜ. Αρχικά είχε προτιμήσει το Ctrl+Alt+Esc, αλλά διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός μπορούσε να οδηγήσει σχετικά εύκολα σε ακούσιες επανεκκινήσεις, λόγω απροσεξίας, οπότε και επέλεξε το Ctrl+Alt+Del επειδή ήταν αδύνατον πατηθεί μόνο με το ένα χέρι. Όπως είχε επισημάνει παλαιότερα, αρχικά ο συνδυασμός είχε δημιουργηθεί για χρήση από τους προγραμματιστές και όχι για να «βγει παραέξω», αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό, καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.

Το shortcut έγινε ιδιαίτερα διάσημο (ή διαβόητο, αναλόγως την οπτική του καθενός) κατά την δεκαετία του 1990, ως «απάντηση» στην επίσης πολύ γνωστή «μπλε οθόνη» («blue screen of death») που εμφανιζόταν σε περίπτωση «κρασαρίσματος» στα PC. Πλέον, ο συνδυασμός έχει ενσωματωθεί στην «κουλτούρα» των PC, σε σημείο που κάποιοι το χαρακτηρίζουν και ως τον «χαιρετισμό των τριών δακτύλων».

Ο ιδρυτής της Microsoft κατά την ομιλία του υπερασπίστηκε τις καινοτομίες του λογισμικού της εταιρείας: «κάναμε κάποια έξυπνα πράγματα…μπορέσαμε να πειραματιστούμε με πολλά, αλλά περισσότερα στο software παρά στο hardware».

Πηγή:

www.newsage.gr

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 43 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 23/04/2019