Written by: Internet

Ερχεται η εξειδίκευση των domains

Sylviecomerxetaiiekseidikeisitondomainspoithaipodeiknieitinakribipolistinopoiaedreioinetaireieskaiistoselides1 1

Ερχεται η εξειδίκευση των domains, που θα υποδεικνύει την ακριβή πόλη στην οποία εδρεύουν εταιρείες και ιστοσελίδες

Ο κατάλογος των τομέων, των γνωστών domains εμπλουτίζεται.

Ο φορέας του Internet για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN) διέθεσε μία σειρά νέων Top Level Domains.

Έτσι, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, εκτός από τις καθιερωμένες καταλήξεις των domains, όπως .com, .gr ή .eu, τα οποία προσδιορίζουν την έδρα μίας ιστοσελίδας, στο εξής δίνεται η δυνατότητα να τονίσει κανείς την ιδιαίτερη προέλευσή του.

Στη Γερμανία, μετά από τις καταλήξεις .ruhr για την περιοχή του Ρουρ και .koeln για την πόλη της Κολωνίας, που θα υπάρχουν στο διαδίκτυο από το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ακολουθήσουν το 2014 και οι .berlin και .hamburg για το Βερολίνο και το Αμβούργο αντίστοιχα.

Οταν η κατάληξη μαρτυρεί την έδρα

Τη χρησιμότητα αυτής της νέας δυνατότητας, ειδικά για τις επιχειρήσεις, εξηγεί ο Όλιβερ Ζούμε, στέλεχος της εταιρίας Top-Level-Domain GmbH. Όπως διευκρινίζει, «με αυτόν τον τρόπο λύνονται διάφορα προβλήματα: Προσφέρεται μία νέα ποικιλία ονομάτων domain για όσους έχουν κάποια σχέση με την περιοχή του Αμβούργου».

«Και για τις επιχειρήσεις διευκολύνεται η αναζήτηση και εύρεσή τους συγκριτικά με σήμερα. Θεωρούμε ότι με μία τοπική διεύθυνση θα βελτιωθεί η σειρά εμφάνισης στις μηχανές αναζήτησης. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν έτσι όχι μόνο να παραπέμπουν στην έδρα τους, αλλά και να εντοπίζονται ευκολότερα, ένας παράγοντας πολύ σημαντικός ειδικά για επιχειρήσεις τοπικής εμβέλειας».

Ερχεται η εξειδίκευση των domains

Ο Όλιβερ Ζούμε αγωνίστηκε έξι χρόνια, προκειμένου να δοθεί στο ομόσπονδο κρατίδιο του Αμβούργου – εντός του 2014 όπως εκτιμάται – η δυνατότητα χρήσης της κατάληξης .hamburg, που αναμένεται να προσφέρει εμπορικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς καλεί τώρα τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να εκμεταλλευθούν τη νέα δυνατότητα, τροποποιώντας τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Όλιβερ Ζούμε υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 60 νέα Top Level Domains με ειδικότερο γεωγραφικό προσδιορισμό, στο πρότυπο του .hamburg. Μεταξύ αυτών συναντούμε το .nyc για τη Νέα Υόρκη και το .bcn για τη Βαρκελώνη.

Πηγή:

www.newsage.gr

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 32 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 01/10/2019