Written by: Security

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει

SylviecomikibernisitonipasimboileieitinapenergopoiisitisJava1 1

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει την απενεργοποίηση της Java. Το DHS (Department of Homeland Security) προειδοποίησε για ένα κενό ασφαλείας που βρίσκεται στην τελευταία έκδοση της Java, και συμβούλεψε τους χρήστες να απενεργοποιήσουν την Java.

Όταν το πρόβλημα αποκαλύφθηκε από την ομάδα CERT του DHS ήδη υπήρχαν διαθέσιμα exploit kits τα οποία χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει

Το πρόβλημα πηγάζει από ένα λάθος στα δικαιώματα του κώδικα της Java 7, που επιτρέπει σε ένα εξωτερικό χρήστη να αποκτήσει δικαιώματα σε κάποιο μη αξιόπιστο Java Applet, ώστε να εγκαταστήσει το malware του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει

Η συμβουλή του DHS για απενεργοποίηση της Java, είναι μία σπάνια κίνηση, αφού δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο στο κοντινό παρελθόν και δείχνει πως ο πηγαίος κώδικας της Java βρίθει από λάθη και κενά ασφαλείας.

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 28 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 23/04/2019