Written by: Gadgets

Drag ‘n’ drop αρχείων με ένα βλέμμα

Ξεχάστε το mouse και ανοίξτε τα… μάτια σας! Ο λόγος για το σύστημα EyeDrop, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει και να μεταφέρει το επιθυμητό αρχείο από τον υπολογιστή του, στην ταμπλέτα ή στο smartphone του με ένα βλέμμα.

Κοιτάζω και παίρνω Το EyeDrop λειτουργεί με τη βοήθεια ενός αισθητήρα που φοριέται στο κεφάλι και παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών, με αποτέλεσμα να γνωρίζει πού κοιτάζει ο χρήστης κάθε φορά.

Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί απλούστατα να κοιτάζει ένα αντικείμενο, π.χ. μια φωτογραφία, στο desktop του και πατώντας ένα πλήκτρο από το πληκτρολόγιο να το επιλέξει. Στη συνέχεια, μπορεί πραγματοποιήσει drag & drop του επιλεγμένου αρχείου, μεταφέροντας το βλέμμα του από την οθόνη του υπολογιστή του στην οθόνη της ταμπλέτας ή του smartphone του, αρκεί οι συσκευές να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους μέσω Wi-Fi.

Drag 'n' drop αρχείων με ένα βλέμμα

«Η ομορφιά ως προς την εκμετάλλευση του βλέμματος για την εκτέλεση της συγκεκριμένης λειτουργίας, εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα μάτια μας εστιάζουν φυσικά επάνω σε αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν» αναφέρει ο Τζέισον Τέρνερ από την ομάδα των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, στη Βρετανία, που ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το EyeDrop θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, για τη μεταφορά φωτογραφιών ή ενός διαδραστικού χάρτη ή ακόμα και μεμονωμένων πληροφοριών από μια κοινόχρηστη οθόνη, στην οθόνη π.χ. του smartphone.

Πηγή:

Newsage

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 88 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 23/04/2019