Written by: Contests

Imagine Cup Contest 2013

SylviecomImagineCup20131 1

Imagine Cup Contest 2013

Imagine Cup 2013

Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας που διοργανώνει η Microsoft, με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο για το 2012! Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω α) τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, β) νέων και καινοτόμων projects και γ) εξαιρετικών και εθιστικών παιχνιδιών. Τα χρηματικά έπαθλα του Imagine Cup για αυτή τη χρονιά ξεπερνούν τα 300.000$.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού

 Το Imagine Cup είναι διαγωνισμός για κάθε γούστο. Με όπλα τη φαντασία και το ταλέντο σας, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τους ελληνικούς τελικούς σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

 Games (1 – 4 άτομα) Δημιουργήστε ένα παιχνίδι στην αγαπημένη σας πλατφόρμα: Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK και δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε. Κάντε το πρώτο βήμα και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει. Το μέλλον των παιχνιδιών είναι στα χέρια σας.

World Citizenship (1 – 4 άτομα) Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Μπορείτε και εσείς! Εάν ο στόχος σας είναι να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω της τεχνολογίας, αυτή είναι η δική σας κατηγορία. Με όπλο την γνώση ακολουθήστε την καρδιά σας και ονειρευτείτε έναν ομορφότερο κόσμο!

Innovation (1-4 άτομα) Αυτός ο διαγωνισμός απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναπτυγμένες με τεχνολογίες και εργαλεία της Microsoft. Έχετε μια ιδέα για μία υπηρεσία που δεν υπάρχει; Ονειρεύεστε να αγαπηθεί και να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρηστών στον κόσμο; Αν ναι, αυτή η κατηγορία είναι για εσάς!

Imagine Cup Contest 2013

Ελληνικοί τελικοί

 Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απριλίου 2013 στην Αθήνα. Για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στοwww.imaginecup.com μέχρι την 15η Μαρτίου 2013, και να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση [email protected] μέχρι την 1η Απριλίου 2013. Θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν στους ελληνικούς τελικούς (σημαντικό: για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς δεν απαιτείται η ιδέα/project/παιχνίδι να είναι ολοκληρωμένη, απλά να μπορεί να σταθεί σε επίπεδο demo και παρουσίασης σε κοινό).

Imagine Cup Contest 2013

 Η νικήτρια ομάδα (μία για όλες συνολικά τις κατηγορίες των ελληνικών τελικών) θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο, που είναι ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τον Ιούλιο, ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παγκόσμιους Τελικούς του Imagine Cup 2013. Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να διακριθεί και να κερδίσει πλούσια δώρα! Στην νικήτρια ομάδα θα προσφερθεί βοήθεια τόσο σε τεχνικό όσο και business επίπεδο, ώστε να βελτιώσει/τελειοποιήσει το project της πριν τους τελικούς της Ρωσίας.

 Παράλληλα, όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους ελληνικούς τελικούς, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Τελικούς της Ρωσίας, συμμετέχοντας στον Παγκόσμιο Online προκριματικό γύρο, μέσω της ιστοσελίδας www.imaginecup.com κατά τον οποίο θα επιλεχθούν μερικές ομάδες (που δεν έχουν κερδίσει στους τελικούς των χωρών τους) να παρουσιάσουν το project τους στους Παγκόσμιους Τελικούς. Για τη συμμετοχή μιας ομάδας στον Παγκόσμιο Online προκριματικό γύρο, απαιτείται εγγραφή στο www.imaginecup.com μέχρι την 15ηΜαρτίου 2013 και upload του project μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.

Έπαθλα των Παγκόσμιων Τελικών

 Για κάθε μία εκ των κατηγοριών Games, World Citizenship και Innovation τα έπαθλα στους Παγκόσμιους Τελικούς της Ρωσίας είναι

1η θέση: $50.000 2η θέση: $10.000 3η θέση: $5.000

Έπαθλο των Ελληνικών Τελικών

 Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με πληρωμένα τη διαμονή και τα μεταφορικά, τον Ιούλιο του 2013. Στην Αγία Πετρούπολη, οι Έλληνες νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στους παγκόσμιους τελικούς, να γνωριστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών. Ταυτόχρονα, κάθε έργο αποκτά προβολή σε διεθνή media και εταιρίες λογισμικού.

 Μεγάλα χρηματικά ποσά και δώρα περιμένουν τους πρώτους των πρώτων κάθε κατηγορίας στους παγκόσμιους τελικούς.

Imagine Cup Challenges

 Τα Imagine Cup Challenges είναι ειδικές κατηγορίες για τις οποίες δεν υπάρχουν τοπικοί τελικοί, αλλά μόνο Παγκόσμιοι. Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να γραφτείτε στο www.imaginecup.com και να διαγωνιστείτε στους online προκριματικούς. Οι καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για να διαγωνιστούν και να βραβευτούν! Οι κατηγορίες των challenges είναι οι εξής:

  • Windows 8 Apps κατασκευή εφαρμογών για Windows 8
  • Windows Phone κατασκευή εφαρμογών για Windows Phone
  • Windows Azure κατασκευή εφαρμογών που να τρέχουν στο Windows Azure

Τα βραβεία για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες είναι 10.000$, 5.000$ και 3.000$ αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να συμμετάσχετε με το project σας σε περισσότερες από μία κατηγορίες/challenges!

Success stories

 Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004, έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις στην κατηγορία Software Design: 3η θέση το 2004 με το project SmartEyes και 2η θέση το 2005 με το project Sign2Talk.

 Το 2010, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το project Touring Machine, το οποίο είδε από κοντά ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ οι Έλληνες νικητές κλήθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Πολιτισμού για την περαιτέρω προώθηση της εφαρμογής τους.

 Το 2011, η χώρα μας συμμετείχε με δύο ομάδες στους Παγκόσμιους Τελικούς στη Νέα Υόρκη. Στην κατηγορία Software Design συμμετείχε με το project Epione και στην κατηγορία Interoperability Challenge συμμετείχε με το project TouringMachine το οποίο και πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, με τους νικητές να κερδίζουν το ποσό των 8.000 δολαρίων!

 Το 2012, η χώρα μας συμμετείχε με την ομάδα Symbiosis η οποία ήταν ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία Software Design. Η ομάδα Symbiosis, η οποία συνεχίζει την επέκταση του project της, πρόσφατα επιχορηγήθηκε με 10.000€ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το project της στο Executive Business Center στις Βρυξέλλες, σε πλήθος επιχειρηματιών, καθηγητών και κυβερνητικών στελεχών από όλη την Ευρώπη.

Αν βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο, θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα στο τομέα της τεχνολογίας καθώς και σε χρηστικά άρθρα, βοηθήστε μας κάνοντας like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ

(Visited 35 times, 1 visits today)
Ετικέτες: Last modified: 06/12/2019